2018. január 23., kedd

A farsang

A farsang hivatalosan Vízkereszttől (január 6) a Nagyböjt kezdetéig tart. Tehát most van.

A Cicazarándokok is kiveszik a részüket, szeretnek beöltözni és a barátaikkal mulatni. 

"Mondd miért legyek Panda, ha egyszer Cica vagyok!!"

A farsang mindig egy érdekes időszak. Ilyenkor „legálisan” is mások lehetünk. Belebújhatunk egy szerepbe, más valaki bőrébe, vagy lehetünk akár állatok..igazi állatok.. Ti szerettek beöltözni? Szoktatok farsangi buliba menni? Engem nem vonzott a dolog egészen addig, amíg volt munkahelyemen egyszer farsangi buli nem szerveződött. Hamar eldöntöttem, zöld béka leszek. Mindent elkövettem, hogy én legyek a legtutibb zöld béka aki csak létezik. Hamarosan megkaptam a „Zöld béka I.helyezett” oklevelemet, magyarul a jelmezversenyt megnyertem, és persze nem csak a „zöld béka” kategóriában. Ez volt minden érdem, amit a volt munkahelyemen fel tudtam mutatni. 

(Valljuk be egy hivatalban ez nem kimondott követelmény, és nem is annyira szakmába vágó, így hamarosan le is léptem.. ezt viccesen jegyzem meg, nyilván ennél azért összetettebb volt ez a lelépés.. jut eszembe, ezt azért magyarázom meg mert egy barátom szerint senki nem érti a vicceimet, és nem tud különbséget tenni mikor viccelek és mikor vagyok komoly. Szóval ezentúl meg kell magyaráznom a vicceimet, amiket csak én értek. Viszont a magyarázkodás elveszi az élüket, és az egész egy botrányos unalmas borzadály lesz. Szörnyű ez, bárcsak más is értené!)

Szóval Zöld béka voltam.. De abban a legjobb. Jó kis jelmez volt, bármikor ismét felvenném. Talán ha jól körülnézek találok róla fotót is. Nem is tudom, hogy béka öntudatom volt-e akkor, de mindenképp felszabadító érzés volt. Mintha az időjárást is jobban éreztem volna, a levegő kis finom rezgéseinek váltakozását. Egy ősi nép jóslat szerint „ha a zöldbéka magasan ül és brekeg, akkor jó idő lesz”. Hogy én így tettem volna, arra már nem emlékszem. Lehet, hogy akkoriban még hideg idők jártak.
 Zöldbékához hasonló sikert csak a következő évi Piroska jelmezem aratott. Viszont ott már csak a 2.helyezést kaptam (illetve kaptuk a farkasommal együtt), mivel az első helyet a Frédi&Béni elvitték. Bánatomban, hogy csak a 2.lehetek legurítottam a nagymamának szánt bort, és a buli végére már nem emlékszem.
Azóta be sem öltöztem. Pedig minden vágyam, egyszer hogy kalauznő lehessek.. és csattoghassak a jegylyukasztóval, hogy „jegyeket, bérleteket”.. kár, hogy már az a hülye jegynyomtató van.. a keményjegyek  voltak az igaziak! Akkor csattoghatott a jegylyukasztó.. ha én kalauz lennék, nem érdekelne a jegynyomtató.. én csak lyukasztanék és üvölteném, hogy jegyeket, bérleteket!
Beöltözünk idén?

Tök jó ez a farsang téma, egészen feldobott! Írjak még róla? Kértek Piroskás képet? vagy uncsi? 

1 megjegyzés: