2016. június 23., csütörtök

Azt hiszem megszerettem az utat

Reggel Laci elvitt Paudorfig, a városka,  ahol tegnap felvettek. Egy nagyon kedves családhoz kerültem ismét, Laci es Anna, és Lacus fiuk. Szeretettel, barátsággal fogadták, minden jóban részem volt, s végre ettem egy nagy tányér meleg levest. Laci szakácsként dolgozik, irto finom édesburgonya kremlevest készített. Később spenótos házi medvehagyma pestos tortellinit ettünk parmezán sajttal.. A kedvemért kicsit ők  is átmentek vegába 😊 ismét egy finom  vacsi, hmm..
Oh , túl sokat jár az eszem ételeken, akárcsak  a tavalyi Camion.. De már mondtam, a zarándok folyton éhes.. csak néha vissza kell magát fognia, ennyi..
Szóval bucsu Annától, majd Lacitól, majd irány a Göttweigi óriási  hatalmas kastély.. egy magas dombon van, mindjárt hegymenettel indítottam a napot.. fülledt, meleg , borus idő.. jajj, csak ne essen ma, kérlek, ne essel ma!! Bal sarkam kissé bedagadva, a feltörés  miatt gondolom.. De sebaj, cipő kényelmes, nem lesz baj. Log a nyelvem, csöpög rólam a viz, mire felérek.. végre közelről is láthatom ezt a csoda kolostort. Ja igen  ez nem kastély. Körbejárom, azon tanakodok, későn indultam, s ma 32 km van előttem Mária Lagengg-ig, nem kéne sokat  időznöm. Felmegyek a lépcsőn, s bámulom a teraszonkávézó embereket.. micsoda puccos terasz, mi lenne ha innék itt egy kávét? Na, mit nem, meg annyira az ut elején  vagyok, luxusra nem költök., majd az 1000 km- nèl. Azért bemegyek, kérek  egy pecsétet. 2 hölgy ült a pultban, monfom Grüssgott, do  you  speak  english? Can I have a stamp to  my Pilgerpass ? ( csak hogy kevejunk az angolba német szavakat..) Az egyik hölgy nézi, majd megszólal magyarul.. Magyar zarandok utlevel? Vándorina?  Persze nem így vagyok  beírva, de vágta, hogy ki vagyok 😊 leesett az állam.. néztem bambán, te jo ég, feljövök ide Ausztria középen e gyönyörű kolostorra, nem elég, hogy a hölgy magyarul beszél, de tudja ki vagxok?? Ez mára az abszolút csoda.. kiderült, követi az utamat, s  várta , hogy előbb utóbb benézek ide. Ezek az élet apró kis csodái, amiért  érdemes menni.. vendége voltam egy kávéra s egy málnás tortara.. igen, s teraszos kávézóban, ahol pazar a kilátás ;)

2 megjegyzés:

  1. Ezek tényleg az élet apró csodái!!! :-)

    VálaszTörlés
  2. ehhez nem kellenek szavak, hisz az elmondottak, magukert beszelnek... Aki meg nem erti, mäs cipöben jär...

    VálaszTörlés